Undgå for tidligt nedslidte dæk

udngå nedslidte dækVil du gerne undgå at slide dækkene på din bil ned for hurtigt? Kører din bil ujævnt og hoppende? Problemet kan være støddæmperne på din bil, som måske trænger til en udskiftning.

Læs med her, hvor vi fortæller dig alt, hvad du har behov for at vide om støddæmpere.

Få en god pris på udskiftning af støddæmpere

Hvis støddæmperne i din bil ikke fungerer optimalt, vil det vise sig på mange forskellige måder.

Din køretur vil være alt andet end flydende, og vejbump samt andre forhindringer på vejen vil kunne mærkes meget tydeligt inde i kabinen. Dette vil du selvfølgelig mærke endnu tydeligere, hvis du kører meget på ujævne veje eller i svært fremkommeligt terræn. Selvom det ikke har konsekvenser for motorens præstation, har støddæmperne også noget at sige i forhold til, hvor hurtigt dine dæk bliver slidt ned.

Derfor er der god økonomisk sans i at få tjekket støddæmperne på din bil i ny og næ, så dækkene ikke bliver udsat for unødvendigt slid.

Slidte støddæmpere på din bil kan også resultere i, at bilen lækker, og at den i nogle tilfælde mister kontakten med vejen. Dette kan være både ubehageligt og farligt, og derfor er det vigtigt, at du får tjekket, om støddæmperne i din bil trænger til en udskiftning.

Hvis du har mistanke om, at din bil kunne trænge til nye støddæmpere, kan du få en pris her. Det er en god ide at få tilbud fra flere forskellige mekanikere, når du sender din bil på værksted.

På den måde kan du bedre sikre dig en god pris, og du undgår at blive taget ved næsen.

Tag til mekanikeren i god tid

Støddæmpere, der fungerer korrekt, giver dig en behagelig køretur. Uden at gå for meget i detaljer kan man sige, at støddæmpere er store fjedre, som er placeret på din bils karosseri. Her sidder de for at absorbere de rystelser, bilen udsættes for under kørslen.

Støddæmperne på din bil er udformet som cylindre, og de er fyldt med gas eller andre former for væske. Mellem hjulene sidder støddæmperne monteret på nogle stænger fra din bils karosseri, og når biler passerer en ujævnhed på vejen, bevæger stemplerne i støddæmperne sig op og ned i små stød. Indholdet i cylinderen, altså gassen eller væsken, er det, der fjerner trykket fra rystelserne, så de ikke mærkes inde i kabinen.

Hvis din bil er fra efter 1995, hvad de fleste biler på vejene i dag er, har den støddæmpere, der er koblet til baghjulene og er hydraulisk monteret foran på din bil. For ældre biler og lastbiler vil der være støddæmpere på alle hjulene, men virkningen er den samme. Uanset hvilken form for støddæmpere, du har på din bil, er det dog vigtigt at de er i god stand. Hvis du kører længe i en bil med dårligt fungerende støddæmpere, kan det blive en dyr regning fra værkstedet, du får i sidste ende.

Det kan meget sjældent, for ikke at sige aldrig, betale sig at køre rundt i en bil, der ikke fungerer, som den skal. Som hovedregel kan man sige, at jo længere du venter med at få bilen repareret, jo større bliver regningen.